NYHETER

Nu vill vi se vad som finns för spännande idéer och möjligheter att utveckla inom modebranschen. ADA arrangerar därför ett innovationslabb med modetema, i samarbete med Marketplace Borås. Vi vill helt enkelt hjälpa deltagarna att stärka sin innovationskraft, vilket kan handla om såväl att utveckla produkten/tjänsten, förfina kundens helhetsupplevelse eller att finna nya positioner på marknaden.

Innovationslabbets workshop vänder sig till små och medelstora modeföretag med tillväxtambition som vill stärka sin innovationsförmåga. Tillika vänder den sig till alla slags kreatörer som är intresserade av att djupdyka i modebranschens utmaningar. Tillsammans arbetar deltagarna i labbet utefter en metod som går ut på att enklare få till innovationsarbetet, och översätta kundbehov till lösningar. Vi designar innovationslabbets upplägg noggrant, och vi ser till att det både finns modeföretag, kreatörer och de eventuella andra experter som behövs i alla grupper.

Under själva workshopen utvecklas sedan de olika idéerna tillsammans vi i förhand bjudit in till varje bord till användbara lösningar. Efter att först ha kartlagt och identifierat de medverkande företagens möjligheter och utmaningar så lägger vi tillsammans upp prioriteringar och vilka premisser workshopen skall utgår ifrån. Vilka effekter labbet har fått för de medverkande företagen följs upp i efterhand.

Efter workshopen får deltagarna med sig ett material så att de kan fortsätta utveckla sina färdigheter och kunskaper.

(Alla idéer som kommer fram i workshopen är öppna för alla att använda.)

————————-

Workshopen äger rum i Marketplace Arena på Textile Fashion Center den 7 och 8 juni klockan 09.00 till 12.00 och är gratis.

Vill du vara med och testa detta innovationslabb?
Anmälan sker isåfall till info@adasweden.se
Sista anmälningsdag är den 30 maj.

(Det är kostnadsfritt att delta men väldigt begränsat med platser så vänta inte med din anmälan. Vi söker ett litet antal modeföretag och ett större antal kreatörer i denna omgång.)

Facebook
LinkedIn
Instagram

BLI MEDLEM

Creative Cluster finns till för företag, organisationer, institutioner, myndigheter och enskilda individer som verkar inom de kreativa och kulturella näringarna.

MEDLEMSAVGIFTER

– Insatskapital 500 sek
– Betalas endast då du blir medlem i föreningen.
– Årlig medlemsavgift: 250 sek
– Årlig serviceavgift för företag med fler än 5 anställda: 2500 sek