Appear37

Adam ”Appear37” Algotsson, vem är det?
Adam Algotsson är idag en respekterad och etablerad konstnär, född 1993 känd som sitt alias ”Appear37” inom graffitisvängarna.
Men vägen dit var inte spikrak, trots att den näst intill var självklar.
Sedan Adam för första gången fick hålla i pennan och bygga med lego har intresset för att måla och skapa funnits där. Men det var först i tonåren som det förändrade hans liv. Det var inte helt lagligt i början och det fick ganska snabbt konsekvenser med lagen. Adam fastnade dock mer för att måla tavlor och ta sin tid med sina verk framöver.

Han har tagit emot beställningar sedan 13 års ålder, det började med studentskyltar, tavlor och blev till slut väggmålningar hemma hos familjer. Han fick starta företag på gymnasiet redan för att kunna fakturera ett gym han målade väggmålningar i och har än idag samma företag och jobbar på heltid med sitt konstutövande. I nutid finner du Adams ateljé i en över 100 kv/m stor industrilokal jämte en kebabfabrik som sprider spiskummin doft i Borås, där målar han verk till utställningar på gallerier/konsthallar/ museum och beställningar till privatpersoner.

Utöver det föreläser han om sitt konstnärsskap, håller i workshops, målar stora och mindre muralmålningar på fasader i städer runt Sverige, medverkar i festivaler där han målar live som en performance, ibland även utomlands som t.ex Roskilde Festivalen.
Det händer även att Adam får designa tapeter, kaffemuggar, öletiketter och annat som går att designa.