NYHETER

ETABLERAR I BORÅS – VILL BYGGA IMPERIUM

Deras bakgrund sträcker sig över sju länder och tre kontinenter. I Borås korsades deras vägar. Nu har de valt att etablera sig här med sin nystartade byråverksamhet specialiserade inom media och marknadsföring.

 

Visionen är klar

Med en tydlig affärsplan och mål för vad de ska lyckas med har Mohammed Al Rabea, Mohammed Selwaye, Mohsen Al Rabea och Abdulrahaman Sai nu kommit igång med sin verksamhet. De är inte nya i branschen utan har flera års arbetslivserfarenhet från andra länder där de både har arbetat och drivit egna verksamheter.

I Borås möttes de och började skissa på sin gemensamma vision.

– Ensam svag, tillsammans starka. Vår vision sedan dag ett var att vi skulle bygga ett imperium. Vår styrka ligger i vår diversifierade bakgrund samt att vi har olika kompetenser inom marknadsföring.

Språket är utmaningen

Därav bolagets namn som är Mpire. Med stöd av Almi och Nyföretagarcentrum har de nu kunnat komma igång ordentligt. I dagsläget har de kontor på Lilla Brogatan centralt i Borås och arbetar med flera olika projekt. Bland annat har de tagit ett eget initiativ till att producera en film om Borås. De söker efter fler uppdrag och nya kontakter. Att komma från andra länder och skapa ett nytt kontaktnät är en spännande uppgift som ibland inte är helt smärtfri.

– Det är inte omöjligt men det har varit en utmaning, säger Mohammed Selwaye.
– Det tar tid att lära känna företagskulturen i Borås men vi har fått oerhört positiv respons. Det är vi glada för.

Mycket i kontakterna med andra människor handlar om språket, att prata är inte det svåra men andra saker kan bli mer knepiga. De är alla tre duktiga på svenska men tar också extra hjälp av en duktig copywriter.

En svensk portfolio

– Det är inte svårt att prata svenska men det är lite svårare att skämta eller förstå vissa kulturella saker, säger Mohammed Al Rabea.

– Eftersom en viktig aspekt inom marknadsföring är kommunikation har vi ett samarbete med en riktigt duktig copywriter/marknadsförare. För oss är det oerhört viktigt att resultatet ska vara av högsta kvalitet och att våra kunder ska känna sig nöjda med oss, fortsätter han.

Just nu håller de på att arbeta fram en svensk portfolio. Deras tidigare arbeten har de bedrivit i andra länder och för tillfället känns det viktigt att visa arbeten som är producerade här i Europa.

– Vi har en plan som vi följer. Vi vill gärna vara den kaxiga byrån som sätter ribban högt och som tillsammans med våra kunder når nya höjder.

Mpires expertområdena är marknadsföring, webb och apputveckling, grafisk formgivning, ljuddesign och foto/film.

Facebook
LinkedIn
Instagram

BLI MEDLEM

Creative Cluster finns till för företag, organisationer, institutioner, myndigheter och enskilda individer som verkar inom de kreativa och kulturella näringarna.

MEDLEMSAVGIFTER

– Insatskapital 500 sek
– Betalas endast då du blir medlem i föreningen.
– Årlig medlemsavgift: 250 sek
– Årlig serviceavgift för företag med fler än 5 anställda: 2500 sek