NYHETER

UTVECKLAR DESIGN MED BORÅSKONSTNÄRER

För Susanna Hjelm går konsten och ingenjörsexpertisen ihop på flera sätt. Hon har musiken och uttrycksformerna med sig. Nu vill hon satsa på att produktutveckla tillsammans med konstnärer i Boråsregionen.

Det är tallrikar med typiska Boråsmotiv hon bland annat vill ta fram.

Efter en utbildning till designingenjör och en tid som konsult har Susanna Hjelm börjat skissa på en affärsplan. Hennes idé handlar om att ta fram produkter som är dekorerade med motiv från Borås. Hon vill göra det tillsammans med konstnärer som finns lokalt och har börjat jobba med att skapa kontaktytor.

– Jag söker nu efter samarbetspartner som vill fortsätta att utveckla den här idén tillsammans med mig, säger hon.

Inledningsvis har hon skissat på tallrikar med motiv från Borås. Hennes tankar rör sig från bruksföremål till samlarföremål och hon har funderat på hur utförandet ska vara och hur försäljningsdistributionen ska se ut framöver.

I vilka kanaler ska hon nå sina kunder och var ska man kunna köpa föremålen? Visionen med det här är att konsten från framstående boråskonstnärer ska finnas mer tillgänglig i hemmen.

– Men det är många av de här frågorna som jag skulle vilja bolla med konstnärer och vad svaren blir får diskussionerna bland annat visa.

Idén är skalbar och produkterna kan utvecklas till flera och det gillar Susanna. Det lockar henne att kunna växla upp och att kunna skapa lösningar som där ingenjörskonsten och det estetiska får samspela med varandra. Men det är samtidigt läskigt att kasta sig ut i en värld där ens idéer och tankar ska bli bedömda av andra och där det handlar om att våga tro på sig själv och på sin produkt.

– Det här är något som jag just nu brottas mycket med. Jag är ganska ensam än så länge och jag vill komma framåt men det är också mycket i det här som är väldigt spännande.

Vill du komma i kontakt med Susanna Hjelm. Hör av dig till oss på Creative Cluster så kan vi förmedla den kontakten.

Facebook
LinkedIn
Instagram

BLI MEDLEM

Creative Cluster finns till för företag, organisationer, institutioner, myndigheter och enskilda individer som verkar inom de kreativa och kulturella näringarna.

MEDLEMSAVGIFTER

– Insatskapital 500 sek
– Betalas endast då du blir medlem i föreningen.
– Årlig medlemsavgift: 250 sek
– Årlig serviceavgift för företag med fler än 5 anställda: 2500 sek