Jeanette Viskansdotter Schäring

Ekologi och hollistiskt
Resilience och regenerativa samhällen

Jag är intresserad av ett poetiskt sensuellt intrasslande tillstånd som fluktuerar mellan människor, växter, djur, mikrobiellt liv – färgprocesser, fibrer, dofter, våra landskap och kommunikationen mellan människa och icke människa. Hur vi alla är sammanlänkade och hur bakterier i tarmen också påverkar vårt medvetande. Mitt arbete är konstnärligt forskande på växter, färg, medicinalväxter, vatten och ljus och hur färgen från växter förbinder oss människor genom perception, livslopp, visdom, hälsa och medvetande. Jag är djupt förankrad i ekologi och eko-filosofiskt förhållningssätt. Jag är internationellt verksam och jag har föreläst, hållit workshops, utställningar och samarbetat med människor inom många olika områden; i byar på jord stampat golv i Madagaskar till Universitet och konferenser runt om i världen. Jag har nyligen flyttat tillbaka till Borås, där jag är född och uppvuxen med många generationer före mig. Mitt andra hem är NZ.