21 augusti 2019

Detaljerad information om DigiCreate – fördjupningen

Fördjupningsdelen i DigiCreate pågår under fem heldagar i höst. Syftet är att en mindre grupp företagare ska fördjupa sina kunskaper om hur den digitala transformationen kan omfamnas i den kreativa/kulturella verksamheten som man bedriver. Här kommer mer detaljerad information om dagarna.

29e augusti – START.
Vi börjar med frukost och drar igång själva utbildningen vid 09-tiden. Lars Alm från Digjourney är dagens gästföreläsare och har mångårig kompetens kring hur man skapar digital konkurrenskraft. Som deltagare kommer du att lära dig vad digital transformation faktiskt är och hur det kan appliceras på just DITT företag. Du kommer att få möjlighet att ta fram en egen plan för företagets transformation och även göra tester kring företagets digitala mognad.

30e augusti – dag 2
Den här dagen är det Bella Funck, tidigare Hyper Island och numera founder av Colearn som håller i trådarna, tillsammans med Katarina Pietrzak från RISE. Du kommer att få lära dig mycket kring vikten av företagskulturi form av mindset, värderingar och mål och hur det kan påverka företaget. Vi varvar workshops med teoripass. Under eftermiddagen ligger fokus på ledarskap, här spelar det ingen roll om du är din egna ledare eller leder andra utan mer hur digitalisering påverkar vårt sätt att leda ett företag framåt. Vi formulerar målplaner för fortsatt arbete.

9e oktober – dag 3
I oktober kommer äntligen Anders Wikström från RISE tillbaka. Anders gästade projektet hösten 2018 för en kort och intensiv frukost- och lunchföreläsning om innovationsarbete. Nu får du som deltagare möjlighet att grotta ner dig i det arbetet i stället.

13e november – dag 4
Digitala möjligheter och gamification, playfulness som business tool för den lilla kreativa företagaren. Creative thinking, att omsätta kreativitet i affärsmodeller. HUR ska man leka? Hur skapar vi bestående affärsvärden? Förbered dig på en mycket rolig och lärorik dag!

14e november – dag 5
Vi summerar och fokuserar framåt. Vi ser till att du som deltagare har tagit fram en konkret handlingsplan framåt, strategisk affärsplan osv. 

Samtliga dagar kommer Katarina Pietrzak från RISE samt Ingrid Nyman från Creative Cluster att vara med. Vi stöttar, peppar och delger våra egna erfarenheter. Vi håller till på Sinnenas hus, Yxhammarsgatan 30 varje gång, mellan ca 8-17. Frukost, lunch och em-fika ingår varje dag. Tänk på att man signar upp sig för att vara med på samtliga fem dagar, man kan inte välja vilka man ska gå på.

Villkor;
Max 2 deltagare/företag, totalt 20 platser. Man kan inte välja dagar – utan signar upp sig för samtliga.
Först till kvarn, anmälan görs via mail till ingrid@creative-cluster.se

Det är kostnadsfritt att delta, företaget utnyttjar “statligt stöd” som du kan läsa mer om här. DigiCreate är ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden. Vi bjuder frukost, lunch och fika de dagar vi har samlade träffar. Arbetstid ca kl 8-17. Tidrapportering skall ske genom att fylla i aktuella tidrapporter som projektledaren delar ut. Det är ett krav att man kan lägger mer tid, utanför de fysiska träffarna på att implementera verktyg eller arbetssätt som man lär sig, samt tidrapportera dessa. Inbetald medlemsavgift krävs för att räknas som medlem.

För frågor, kontakta projektledare Ingrid Nyman. 

Leende kvinna
EU-flagga