Docenterna + Support: Kid Galahad.

När: 6 april 2019, kl. 20:00 – 01:00
Var: Pumphuset
Adress: Viskastrandsgatan 1, 50630 Borås

Kulturbolaget Bara Gört tillsammans med ABF Sjuhärad, KulturUngdom, Fristads, Qtech och Svensk live Presenterar Stolt
Docenterna + support live på Pumphuset i Borås.

Docenterna debuterade som Docent Död 1980. Bandet skänkte den svenska punkscenen en välbehövlig dos smarta texter och trixiga låtbyggen. Varje steg av bandets karriär har sedan dess medfört en handfull nya hits. Låtar som ”Solglasögon”, ”Bensin i Blodet”, ”Chick-E-Chack”, ”Honung”, ”Champagne”, ”Utan dig”, ”Varma Öl och Kalla Element” och ”Söderns Ros”. 2010 gjorde bandet comeback med en trilogi EPs med ambitionen att skildra det samtida Sverige. Låten ”Vanligt Folk” från EPn med samma namn blev en överraskande stor hit och spelades friskt på radio. Under två år turnerade Docenterna mer än de föregående tio åren tillsammans.

Docenterna är ett band som gått igenom många skepnader genom åren, men den stadiga kärnan har alltid varit frontfiguren Joppe Pihlgren, den strategiska motorn och trummisen Kricke Pihlgren samt låtskrivarfantomen och basisten Larry Lövgren. Tillsammans med författaren och gitarristen Jon Jefferson Klingberg utgör de Docenterna anno 2018.

Under hösten 2018 turnerade Docenterna och sålde bland annat ut Nalen i Stockholm två gånger om. I april släppte de albumet ”Kritstrecksränder och missiler” och den 6 april står dom på Klubb Undergrundens scen på Pumphuset i Borås.

+ Support: Kid Galahad
Om det är ett band du ska se i år är det Kid Galahad. Världens bästa band. Bäst på att göra låtar och bäst på att spela live. Bandet är individuellt bäst på sina instrument och ingen annan i världen kommer i närheten av de superkrafter bandet besitter. Trots sin unga ålder är bandet världsmästare i allt som har med underhållning att göra. De slår personbästa genom att sätta nya världsrekord och när de har en dålig dag är de fortfarande bättre än alla andra. Kid Galahad nollar och örfilar dig tillbaka till skolbänken. Om du tror att du någonsin kommer bli lika bra som dessa världsmästare är det bäst att du vaknar och ber om ursäkt.

+ Dj

Anmäl dig