Föreläsning och utställning med Patrik Wennerlund

När: 11 april 2024, kl. 18:30 – 20:30
Var: Abecita popkonst & foto
Adress: Herrljungagatan 15, 506 30 Borås

Välkommen på inspirerande fotokväll på Abecita popkonst och foto där fotografen Patrik Wennerlund  under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Creative Cluster bjuder på inträde för medlemmar (först till kvarn). Icke medlemmar kan anmäla sig direkt på Abecitas hemsida.

PATRIK WENNERLUND – LYSANDE LANDSKAPSFOTOGRAF
11 april 2024 kl 18.30-20.30

Patrik är aktuell med sin andra utställning – ”My body is a work of art” – där han vänder ögat till den egna kroppen och fotograferar dess landskap. Under denna kväll kommer han att tala om sina olika fotoresor och varför han tycker att det är ett fantastiskt sätt att resa på. Svindlande landskap från olika platser i världen, inspirerande resor och berättelser om äventyr bjuder Patrik på, liksom hur han arbetat med projektet som blev utställningen på Abecita.

Inspirationen till Patrik Wennerlunds utställning kom när han läste en artikel om en ung person som hade genomgått så många kosmetiska operationer att hennes ansikte var förstört för livet. Han började reflektera kring vad det är som får oss att ogilla våra egna kroppar? Vänner, samhälle, media? Det är svårt att hitta ett enkelt svar – kanske har vi människor brottats med den fysiska självbilden sedan tidernas begynnelse. Patrik har fotograferat med den egna kroppen som motivet, men vi möter ett landskap av kropp, hud, hår, ljus och skugga.

När: 11/4 kl 18.30. Kom gärna innan för att se utställningarna!
Var: Herrljungagatan 15, Borås

I pausen serveras ostfralla samt kaffe eller te. Meddela era önskemål samt eventuella allergier vad det gäller ostfralla. Meddela även om du vill ha kaffe eller te för att minska svinn.

Creative Clusters har nu reserverat ett antal platser långt fram där vi kommer kunna sitta tillsammans och lyssna.

Abecita huserat i 2400 kvm stora lokaler som tidigare ändvänts som textilfabrik men som nu har blivit museum.

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!

Vill ni läsa mer finns info här!

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.