Föreläsning & workshop ”överskott & spill”

När: 4 oktober 2023, kl. 09:30 – 11:30
Var: Do Tank Center, plan 2 Textile Fashion Center
Adress: Skaraborgsvägen 3a, 506 30 Borås

Affärsmöjligheter med överskott och spill
Cirkulär ekonomi är visionen om ett samhälle där produkter och material tillvaratas och cirkuleras vidare istället för att bli avfall. Ett sätt att arbeta med cirkulär ekonomi är genom symbiossamverkan, där en verksamhets överskott och spill blir en annan verksamhets resurser, ofta med både affärsnytta och minskad belastning på miljön som resultat. Under den här förmiddagen gästas vi av Tobias Jansson, författare till boken Symbios – om hur avfall blir resurser i den cirkulära ekonomin. Med hjälp av en rad inspirerande exempel berättar Tobias om hur symbiosamverkan går till och leder sedan en workshop där du som deltar får ta på dig ”symbiosglasögonen” för att hitta affärsmöjligheter med överskott och spill.

Tobias Jansson är föreläsare, skribent och konsult med fokus på cirkulär ekonomi och symbios. Han var en av de första att tala om cirkulär ekonomi i Sverige och har i över 10 år inspirerat med sina föreläsningar om möjligheter i det cirkulära samhället.
foto Anna-Carin Isaksson

Förmiddagen är en  del av Näringslivsdagen 2023 och samarrangeras med E-handelsstaden Borås och Borås Stad. Vi bjuder på fika. Anmälan krävs. OBS! Frukost serveras från kl 09!