Inspirationsfrukost

När: 12 oktober 2023, kl. 08:00 – 10:00
Var: Basta Kvarncafé
Adress: Ulricehamnsvägen 2, 523 76 Blidsberg

Creative Cluster och Näringsliv Ulricehamn AB bjuder in till frukostföreläsning och inspirationsträff med ingen mindre än Lisa Lemke som föreläsare. Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam. Lisa, född 1981, växte upp i de småländska skogarna i det lilla samhället Skillingaryd. Efter nedslag i Skottland, Umeå och flera år i Göteborg bor och verkar hon sedan 2006 i Falkenberg. Den gamla prästgården på Skrea backe utanför Falkenberg – som hon delar med man, två barn och massa djur – är basen för hennes verksamhet. Här driver hon tillsammans med sin man de två krogarna Prostens pizza och Skrea Matbruk som året om lockar folk från hela landet. Prästgården är en stark punkt i hennes varumärke som bygger mycket på konceptet ”Lisa på landet”, något av en Pippi Långstrump i köket.

”Misslyckelärd drömförverkligare – en föreläsning om hållbart företagande, vikten av att misslyckas och nycklarna till ett lyckat samarbete

En given föreläsning för alla små och medelstora bolag samt för alla på väg in i företagandets fantastiska värld!  

Varför är egentligen ”generationsskifte” ett av Lisas viktigaste ord när det kommer till företagande? Det får man höra mer om i den här föreläsningen där Lisa tar oss genom sina viktigaste insikter under sina 20 år som småföretagare. Vad har vi att lära oss av kris och misslyckande, varför har Lisa och hennes partner en viktig 1-månadsregel i sin budget för hemma-krogen Prostens Pizza och hur får man teamet att växa och stå stadigt tillsammans när vinden viner? För Lisa handlar hållbart företagande inte bara om de klimatmässiga, ekonomiska och sociala förändringar vi gör (och för vem gör vi dem?) utan hon menar att det första man måste börja jobba med som företagare är att själv bli hållbar. Hur blir man det, vilka verktyg använder Lisa i de fem bolag som hon är med och driver?”

Frukost serveras från kl 08, Lisa börjar prata kl 08.30. Vi avslutar senast kl 10.
Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla, men anmälan krävs. Begränsat antal platser. Creative Cluster samarrangerar med Näringsliv Ulricehamn AB.

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.