Inspirationslunch

När: 13 oktober 2022, kl. 10:30 – 13:00
Var: Rydals museum
Adress: Boråsvägen 237, 511 70 Rydal

Välkommen på en inspirationslunch som innehåller både inspiration från lokal konstnär, rundvandring på museet samt god lunch på Rydals Herrgård.

Vi startar kl 10.30 med en kopp kaffe och får lyssna till konstnären Corina Oancea som går under artistnamnet RINA (Corina kommer att prata på engelska). Hon skapar konst i olika former, från oljemålningar till teckningar och hantverk.  Därefter tar Pontus Carlwitz och Christina Shearer från Rydals museum över;

Rydals museum har sin bas i spinnerifabriken från 1853 i Rydal. I den unika miljön i spinnsalen visas garntillverkning och utställning om bygden. I museets övriga hallar visas tillfälliga utställningar med konst- och designinriktning. Utifrån sina lokaler och sin plats – brukssamhället Rydal, agerar och samverkar museet i olika projekt och nätverk. Under lunchträffen kommer personalen berätta om både adventskalendern Lysande fönster i Rydal och EU-projektet BeCultour. Självklart blir det även en tur i spinneriet och bland utställningarna.

Vi avslutar med en nätverkslunch på Herrgården mitt över gatan.

Evenemanget kräver anmälan, det är kostnadsfritt för medlemmar i Creative Cluster. Icke medlemmar betalar 249:- via swish på plats. Faktura går att ordna i de fall det krävs.

Varmt välkomna!