Inspirationslunch Ung Svensk Form

När: 5 oktober 2021, kl. 11:45 – 14:30
Var: Textile Fashion Center
Adress: Skaraborgsvägen 3a, Borås

5e oktober har vi förmånen att bjuda in er till en lunch samt ett besök på Textilmuseet i Borås, där vi erbjuds introduktion och tid för att ta del av både utställningen Ung Svensk Form samt Craft Rituals.  Vi äter tillsammans på The Company, nätverkar och knyter kontakter innan vi smiter över till Textilmuseet där en ”guide” introducerar utställningarna för oss.

Ung Svensk Form
I utställningen Ung Svensk Form 2021 visas 26 unga formgivare som på olika sätt kommer att bidra till att förändra och förbättra framtiden. De gör det med möbler, mode, hantverk, film och förstärkt verklighet. Men framför allt: de gör det med hjärtat. Välkommen till Ung Svensk Form, och välkommen till framtiden!
Läs mer om Ung Svensk Form

Craft Rituals
Inspirerad av nordisk mytologi och sägnen om nornorna – de tre ödesgudinnorna Urd, Verdandi och Skuld som sitter vid världsträdets fötter och spinner – berättar vi en hypervisuell saga om ull, kvinnokraft, hållbarhet och slöjd som superpower. Nornorna, som här spelas av kvinnor i 70-80 års åldern, är vackra urväsen med magiska krafter; de spinner livets trådar på sina mystiska spinnrockar, lagar varpen i livets väv och upprätthåller balansen i jordens kretslopp. Det är en berättelse med flera bottnar som handlar om att tillvarata och värdesätta de resurser som finns omkring oss för en hållbar framtid – såväl gamla hantverk och fantastiska naturmaterial som äldre människors kunskaper och skönhet.

Läs mer om Craft Rituals

Creative Cluster bjuder medlemmar på lunch och inträde till Textilmuseet.
Anmälan krävs, är du inte medlem så kan du bli det på plats. Kostnad för icke medlem är 150:- och betalas på plats via swish.
Sista datum för anmälan är 3e oktober.

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och du som kommer ska vara frisk och gärna vaccinerad samt följa de riktlinjer som gäller.