Vita Bergen & Linn Koch-Emmery & Support & DJ

När: 27 april 2019, kl. 00:00
Var: Pumphuset
Adress: Viskastrandsgatan 1, 50630 Borås

Klubb Undergrunden ställer ännu en gång till med ”Borås Indie Night” denna gång # 3 i raden. Som seden bjuder har vi valt band med omsorg och bokat några av Sveriges just nu bästa och ”hetaste” akter. Låt oss därför presentera Linn Koch-Emmery och Vita Bergen. En akt till plus Dj kommer att presenteras under April månad.
Gör er redo och grattis Borås..!!

LINN KOCH-EMMERY
Linn Koch-Emmery är Sveriges senaste stjärna på indiehimlen. Singeln ”Don’t sleep on my luv” blev i september 2018 första singeln ut från sprillans nya EP:n ”Waves” (släppt 8 nov), och den ligger just nu i B-rotation på P3. Hyllningarna har inte låtit vänta på sig, och med förstaplaceringar i både PSL:s topp 20 samt tyska Amazons indie-lista är det nu klart att Linn ger sig ut på turné med ny musik i bagaget. Premiären ägde rum den 16 januari, på Eurosonic i Groningen (NE)!

Linn är nyligen fyllda 26 och har bara under det senaste året hunnit turnera i USA och Mexiko, agerat support under Johnossis Europaturné, spelat förband till Pussy Riot. Kort efter släppet av singeln ”Don’t sleep on my luv”, den 20 september 2018, spelade hon på Reeperbahn Festival i Hamburg och nu står det alltså klart att det blir en turné med nya EP:n ”Waves” som tar henne med band till Klubb Undergrunden i Borås och senare i år även till Roskilde Festivalen i Danmark. Ingenting känns mer självklarare och naturligare än det.

VITA BERGEN.
Vita Bergen är artistprojektet från multiinstrumentalisten William Hellström och brukar kallas för en svensk undergroundsuccé – fast i hög fart på väg vidare från underground. Med långt över 100 spelningar på den europeiska indiescenen, toppade albumlistor, globala samarbeten med Google och Apple, P3-guld nominering samt med internationella storfestivaler i ryggen har Vita Bergen gjort resan från pojkrummet till indiescenens finrum långt utanför Sveriges gränser.

2019 kommer markera starten för nästa fas för Vita Bergen. Det var dags för en förändring. Vita Bergen är inte längre vad det har varit.
Det kommer vara ett fullspäckat år. Totalt kommer 4 singlar släppas samt ett album. Det kommer åtföljas av internationella turnéer inkl. ett stopp i Italien för att spela på invigningen av världens största konstbiennal – Venedigs konstbiennal. William får sällskap på scen av en supergrupp bestående av den extremt talangfulla Tuva Lodmark (till vardags frontfigur i det hyllade indiebandet Pale Honey) samt barndomsvännen och trummisen Gustaf Gunér. och innan allt detta spelar Vita Bergen på Klubb Undergrunden i Borås.

+ Support
+ DJ

Anmäl dig

// Ulf & Anne
Kulturbolaget Bara Gört i mycket gott samarbete med ABF Sjuhärad, KulturUngdom, Fristads, Qtech, Kulturrådet
och Svensk Live.