28 augusti 2023

International­isering

Efter en del påtryckningar från Ingrid och Pias kollega Jonas Widerström, Internationell näringslivsutvecklare om att våra medlemmar borde ta chansen att testa den internationella marknaden har vi tillslut tagit fram ett litet koncept som syftar till att tillgängliggöra den Italienska marknaden för Creative Clusters medlemmar.

I en kort ”programserie” där vi berättar om inspirerande exempel, träffar VGR och Västsvenska handelskammaren för tips och trix och arrangerar avstämningsträffar för att samla ihop frågor och funderingar hoppas vi förse er med det ni behöver för att testa på att gå utanför Sveriges gränser.

Att valet föll på Italien har egentligen främst med tillgänglighet att göra och att vi sedan tidigare har en väldig god relation med flera viktiga personer i Italien samt att de har en mycket positiv bild av oss som land, stad men också av Creative Cluster. Vi var en mindre delegation som var i Prato inom ramen för projektet Creative Innovation som Creative Cluster drev för några år sedan.

Först ut är 31a augusti när vi får ta del av framgångsexempel och inspiration om lyckade exportsatsningar.

Välkomna.

Italiens flagga