12 januari 2018

Satsar gemensamt på ny tjänst

I oktober i år kickar de båda företagarna igång sitt gemensamma erbjudande – skrivarkurs i Italien. Det är thrillerförfattaren Ingrid Elfberg och Italienexperten Anki Nordén som nu går ihop i ett samarbete.

Platsen för kursen blir på Anki Nordéns bed and breakfast i Ligurien i Italien. Hennes verksamhet GoItaly förlägger en del av sina resor hit. Anki Nordén har under en större del av sitt liv bott i Italien och driver en verksamhet som arrangerar resor med olika teman från Sverige till Italien. Länge har hon funderat och attraherats av tanken att arrangera en resa med författartema.

Tillsammans med thrillerförfattaren Ingrid Elfberg blir det nu ett första kurstillfälle i höst. De båda träffades på en workshop strax före jul som Creative Cluster ordnade. Ingrid Elfberg var gäst och intervjuades under workshopen.

– När jag satt och lyssnade på Ingrid så tänkte jag att wow, det där! Och så frågade jag henne, säger Anki Nordén.

Efter detta tillfället fortsatte diskussionerna och nu har de båda företagarna kommit fram till ett erbjudande som de snart kommer att börja marknadsföra.

– Det här är fantastiskt roligt. Vi stämde träff direkt efter workshopen och har ett konkret upplägg och nu blir det av, säger Ingrid Elfberg som nyligen flyttade till Boråsregionen och sin nya hemstad Ulricehamn.

Ingrid Elfberg har gett ut fem thrillers som författare, både fysiska böcker och e- och ljudböcker. Hon arbetar också som föreläsare, lektör och som lärare på skrivarutbildningar. Hon upplever att det är svårt att kunna leva som författare på heltid och att det är oerhört viktigt att ha andra affärsben att stå på samtidigt. Just nu arbetar Ingrid Elfberg på en skola i Ulricehamn.

– Jag behöver till exempel ha mer bokningar som föreläsare tillexempel. Därför är det lokala nätverket också väldigt viktigt för mig även om jag egentligen är oberoende av platsen som författare.

Hon ser på samarbetet med Italienexperten och researrangören Anki som början på något.

– Sådana här möten betyder mycket för oss små företag. Nu har vi ett samarbete men det kan ju också leda vidare till andra saker här på hemmaplan.

Även Anki Nordén har nyligen lämnat Italien för att bosätta sig vintertid i Sverige.

Ingrid Elfberg